Hobby Alder Cones

 6,40

Categorie: Tags: , Merk:  

Beschrijving

Productbeschrijving

 

Onze Alder Cones zijn van de zwarte els (Alnus glutinosa) geoogste kegelvruchten.
Dit door de natuur geproduceerde product wordt uitsluitend verzameld op plaatsen waar de natuur de natuur nog is en de mens geen schadelijke invloeden uitgeoefend heeft.

Wat maakt de kegelvruchten zo bijzonder?
De Alder Cones zijn uitstekende leveranciers van de zo belangrijke humus- en looistoffen.
Humusstoffen zorgen er in het aquarium voor, dat de plantengroei gestimuleerd wordt (ze geven stikstof, fosfor en zwavel aan het water af), de pH-waarde op milde wijze verlaagd wordt en het water een natuurlijke, maar kristalhAldere kleuring krijgt. Waaraan zoveel aquariumbewoners in hun geboortestreek de voorkeur geven. Zelfs aan dieren, die niet uit zulke gebieden afkomstig zijn, hebben de Alder Cones nog meer te bieden.
De looistoffen (tannines) hebben de positieve eigenschap om voor uw dieren schadelijke verwekkers, zoals bacteriën en schimmelsporen op natuurlijke wijze af te remmen.
Zo is het gebruik van onze Alder Cones ook ideaal, wanneer uw vissen zich voort willen planten. Door het zwartwatereffect beginnen veel dieren juist kuitgedrag te vertonen. Door de schimmelremmende looistoffen voorkom je ook de schimmelvorming bij kuit in hoge mate. Na het uitkomen van de eitjes kun je ook zien dat deze zich aanmerkelijk beter ontwikkelen en groeien evenals op de Alder Cones naar infusoriën zoeken, die als voedsel dienen.
Ook garnalen en allerlei andere dieren zoeken de kleine kegelvruchten graag op om erop naar voedsel te zoeken, ze af te raspen of zich te verstoppen.

 

• bevorderen de vitaliteit en het welbevinden van uw dieren
• natuurlijke verkleuring van het water – voor veel soorten onmisbaar
• lichte daling en stabilisering van de pH-waarde
• milde onderdrukking van niet gewenste bacteriële groei
• schimmelremmend, om schimmelinfecties en schimmelziektes van de kuit
te voorkomen
• wordt door garnalen, kreeften en harnasmeervallen als aanvullend voer en
schuilmogelijkheid gebruikt

 

Gebruik: Doe de Alder Cones direct in het aquariumwater. 1 kegelvrucht is daarbij voldoende voor ca.10 – 20 liter. Binnen enkele minuten zinken de kegelvruchten naar de bodem van het aquarium. Daar staan ze na korte tijd hun werkzame stoffen aan het water af. Om de 2 – 3 weken moeten de Alder Cones vervangen worden. De oude kegelvruchten kunnen als aanvullend voer voor kreeften en garnalen in het aquarium blijven of verwijderd worden. Onze Alder Cones zijn als ze droog bewaard worden onbeperkt houdbaar. Omdat het een puur natuurproduct is, kunnen ze in vorm, kleur en grootte afwijken.

Extra informatie

Diameter

Ø 9 cm, Ø 13 cm