JBL proaquatest CO2 – pH Permanent

 15,35

Op voorraad

Categorie: Tag: Merk:  

Beschrijving

Deze duurzaam functionerende test laat de aquariumliefhebber op elk moment de pH waarde en het CO2 gehalte van het aquariumwater zien door middel van een verkleuring.
Zo kan 24 uur per dag gecontroleerd worden of de pH waarde in het optimale bereik ligt en de planten overdag voldoende CO2 tot hun beschikking hebben.

Hoe werkt de test nou eigenlijk?
Het in het aquariumwater opgeloste CO2 diffundeert in de houder van de Permanenttest via het luchtbuisje in de indicatorvloeistof en lost daarin op. Er ontstaat een bepaalde pH waarde die leidt tot een verkleuring van de indicatorvloeistof. De kleur komt overeen met een bepaalde pH waarde en er kan, afhankelijk van de carbonaathardheid, afgelezen worden of het resulterende CO2 gehalte te hoog, te laag of optimaal is.
Wanneer, naast CO2, een andere pH dalende of verhogende stof (bijv. pH Minus) aan het aquariumwater is toegevoegd dan kan deze niet door het buisje in de Permanenttest diffunderen en dus NIET inwerken op de indicatorvloeistof. De dan weergegeven pH waarde zou dan dus niet correct zijn. Hij laat alleen de juiste waarde zien wanneer er naast CO2 GEEN andere pH beïnvloedende stoffen in het water aanwezig zijn.

Hoe lang duurt het voordat de test de juiste waarde aangeeft?
De test is wat aan de trage kant want het CO2 gas moet eerst door het luchtbuisje in de testcontainer in de indicatorvloeistof “wandelen” en kan dan pas weergegeven worden. Het kan dus rustig een uur duren voordat de test het actuele CO2 gehalte van het aquariumwater laat zien.

Aanbevolen CO2 gehalte:
Zoetwateraquarium (gezelschapsaquarium): 15-35 mg/l
Malawi – Tanganyika aquarium: 4-10 mg/l
Plantenaquarium met weinig vissen (aquascaping): 20-35 mg/l